İçeriğe geç

Doğrulamak Ne Demek Tdk

TDK’nin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçeyi öğretmek ve Türkçenin gelişmesini sağlamak amacıyla 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bir kurumdur.

Türkçede sözlük ne anlama gelir?

Sözlük (eski: lugat), bir dilin veya birkaç dilin söz varlığını, telaffuz ve yazımı ile birlikte, sözcükleri ve bunların başka unsurlarla oluşturdukları anlamları ve sözcüğün köküne göre farklı kullanımlarını gösteren yazılı eserdir. Eski dilde buna lugat, kamus denir.

Sorgulama ne demek TDK?

Sorgulamak, bir şey hakkında fikir edinmek için araştırma yapmak ve sorular sormak anlamına gelir. Kelime aynı zamanda mecazi olarak, bir şeyi incelemek ve en küçük ayrıntısına kadar öğrenmeye çalışmak anlamında da kullanılır.

TDK sözlük doğruluk ne demek?

Dürüstlük kelimesinin TDK sözlük sitesindeki tüm anlamları şu şekilde sıralanmıştır: – Doğruluk ve dürüstlük hali, uygun davranış, adalet ve dürüstlük. – Düşünceler gerçeğe uygundur, cümleler gerçeğe karşılık gelir.

TDK neyin kısaltılmıştır?

Türk Dil Kurumu. TÜRK DİL KURUMU (kısaltması: T.D.K.), Türk dilini bilimsel yöntemlere uygun olarak ve bilim, teknoloji ve sanat kavramlarını da dikkate alarak arındırmak ve daha da geliştirmek amacıyla kurulmuş bir dernektir.

Suretiyle ne demek?

bu arada, biçime göre. Zarf. Çok fazla kelime kullanmanıza yardımcı olan ama hiçbir şey söylemeyen kelimelerden biridir. “by order of” ifadesinin büyük kardeşidir.

Dünyadaki ilk sözlük nedir?

Tarihte bilinen ilk sözlük, Sümerce-Akadca eşdeğerlerine bir rehber olarak tanımlanabilecek Urra Hubullu’dur. Bu sözlükteki kelimeler konuya göre düzenlenmiştir. Yirmi dört tabletten oluşan sözlük, dünya sözlükbiliminin tarihini MÖ 2300’e, yaklaşık 4300 yıl öncesine kadar götürür.

Türkçede en çok anlama gelen kelime nedir?

Başkent İletişim Akademisi

Sucuklama ne demek?

Sosis yöntemi, kilden sosis veya diğer şekilleri katmanlar halinde dizmeyi ve daha sonra katmanları bir şekil oluşturmak için kaynaklamayı içeren basit bir işlemdir. Seramik konusunda yeni olanlar bile sosis yöntemini kullanarak büyük ve ilgi çekici eserler yaratabilir.

👉 👈 anlamı ne?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Teferruat hangi dilde?

Kökeni: “Deferruat” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup “تفاصيل” (tafāṣīl) kelimesinden türemiştir.

Ayatori kısaca ne demek?

Ayatori, bir halka içinde bir iple oynanan geleneksel bir çocuk oyunudur. Ayatori’yi oynamak için, bir halka ve iki ucu birbirine bağlanmış uzun bir ipe ihtiyacınız vardır. Oyunun temel fikri, iki veya daha fazla oyuncunun parmakları arasında bir ipi ileri geri geçirerek farklı şekiller ve figürler yaratmaktır.

Kanaatkarlık olmak ne demek?

Kanaatkâr kişi, bereket kazanmayı bilen, israftan kaçınan ve tutumlu olan kişidir. Gelirine göre harcama yapmayan, lüks ve israfa düşkün olan birçok kişinin servetini kaybettiği ve başkalarına bağımlı hale geldiği bilinmektedir.

İslamda doğruluk ne demek?

Dürüstlük, sadakat, liderlik ve rehberlik gibi kelimelerle anlatılan dürüstlük, Allah’ın emir ve kurallarına uygun bir yolda yürümek ve insanların haklarını gözetmek anlamına gelir. İnanan ve inancını eyleme döken salih kişi Hz. Peygamber’in (s.a.v.) güzel ahlakını örnek alır.

Züppe ne demek TDK?

TDK’ya göre Arapça kökenli olan “dandy” kelimesi şu anlama gelir: Giyim, konuşma, dil ve düşüncede toplumun gülünç ve çelişkili olarak gördüğü abartılara ve aşırılıklara başvuran kişi. Asil görünmek için belli çevrelerin fikirlerini benimseyip onlara benzemeye çalışan kişi.

Türkçeye Fransızcadan geçen doktor kelimesinin kökeninin anlamı nedir?

Doktor kelimesi Türkçeye Avrupa dillerinden (İngilizce veya Fransızcadan etkilenerek) gelmiştir. Kelime aslen Latince kökenlidir ve aynı şekilde telaffuz edilen ve “öğretmek” anlamına gelen docēre kelimesinden gelir.

TDK hangi kelimeleri değiştirdi?

TDK’ya göre yaklaşık 2 milyon kelime barındıran güncel Türkçe sözlüğün 12. baskısında değiştirilen kelimelerden bazıları şöyle: Doğubeyazıt (eski) / Doğubayazıt (güncel) Horon vurmak (eski) / Horon tepmek (güncel) ) Çiğ börek (eski) / çi börek (güncel)Yeşil zeytin (eski) / Yeşil zeytin (güncel)Başlık (eski) / Başlık (güncellendi)Daha fazla makale…•21 Temmuz 2023

TDK’nin nasıl okunur?

TDK “TE DE KE” olarak telaffuz edilir. Lütfen açıklamayı okuyun… 13 Mart 2022

Bitkin ne demek TDK?

2 – kötü, zayıf, bitkin, sefil, muhtaç, alçak, bodur, eğri, sığ, gelişmemiş, değersiz, açgözlü, vücudu ve şekli bozuk, yetersiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir