İçeriğe geç

Kır Arazi Ne Demek

Kır arazi nedir?

Kırsal terimi, yerleşim alanları dışında kalan arazi; ıssız toprak parçaları; orman ve ağaç örtüsü olmayan gelişmemiş çorak arazi; dağlık tepelere sahip ormanlık alanların aksine düz ve alçak alanlar; açık veya kapalı tarla sistemlerinden oluşan alanlar gibi çok farklı coğrafi anlamlara sahiptir.

Kır bölge ne demek?

Kırsal alan veya kırsal bölge, nüfus yoğunluğunun demografik olarak düşük olduğu ve üretimin endüstriyel nitelikte olmaktan ziyade tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu coğrafi ve insani olarak sınıflandırılmış bir yer veya bölgedir.

Kır yerleşmeleri ne demek?

Kırsal yerleşimler; Geçim kaynağı büyük ölçüde tarımsal üretime dayanan, kırsal bir ortamda seyrek nüfuslu yerleşimlerdir. Kendilerine özgü kültürleri, güçlü dayanışmaları ve homojen bir sosyal yapıları vardır.

Kır kelimesinin anlamı nedir?

Kırklar, Türk halk inancında kırk evliyadır. Kırkavlan olarak da adlandırılır. Bilinmeyen bir yerde yaşayan kırk mübarek kişidir. Hz. Muhammed’in Miraç’tan dönüşünde Sema törenini gösteren resim, ortada kendisi ve kırklarla çevrili.

Arazi türleri nelerdir?

Tepeler, dağlar, yollar, akarsular, duvarlar ve ormanlar gibi doğal işaretler arazi sınırlarını belirlemek için kullanılır. Araziler; hazine arazisi, özel arazi, köy, mera arazisi ve otlak arazisi olmak üzere üç gruba ayrılır.

Kır ne demek TDK?

Kir kelimesi bir renk türü olarak ifade edilir. Özellikle parlak veya beyaza yakın renklere aittir. Ayrıca, land kelimesi çimenli alan ve geniş çimenli alan olarak da tanımlanır. Anlam, cümledeki konuma ve diğer kelimelerin kullanımına göre belirlenir.

Kır ve kent ayrımı nasıl yapılır?

Nüfusu 20.000’den fazla olan yerleşim yerleri kentsel alan, diğerleri ise kırsal alan olarak değerlendirilmektedir.

Kır ve şehir yerleşmeleri arasındaki farklar nelerdir?

Kırsal yerleşmeler: Kırsal ekonominin ve yaşam biçiminin, yani hammadde üretiminin yaygın olduğu yerleşmelerdir. Kentsel yerleşmeler: Tarım, hayvancılık, ormancılık ve avcılık gibi birincil faaliyetler dışında kalan faaliyetlerin, yani sanayi ve tüm hizmet sektörlerinin veya bu faaliyet kollarının egemen olduğu yerleşmelerdir.

Kırsal yerleşim alanı dışı ne demek?

3) Kırsal yerleşim alanı dışında: Her ölçekteki imar planı sınırları ile yerleşim alanı sınırları dışında kalan alanlardır. Tespit ve tescilin yapıldığı alandır. Bu durumda dar kenar parsel ön cephesidir.

Kır yerleşmelerine ne ad verilir?

Ülkemizde nüfusu 2000’den az olan yerleşim birimlerine kırsal yerleşme veya köy adı verilmektedir.

Kır yerleşmeleri kaça ayrılır?

Ülkemizin nüfusu 10’dur.

Köy tipleri nelerdir?

KöyDağınık köyler.Ortak köyler.Geçici yarı kırsal yerleşimler.Kalıcı yarı kırsal yerleşimler.

Kır tarla ne demek?

Kırsal terimi, yerleşim alanları dışında kalan arazi; ıssız toprak parçaları; orman ve ağaç örtüsü olmayan gelişmemiş çorak arazi; dağlık tepelere sahip ormanlık alanların aksine düz ve alçak alanlar; açık veya kapalı tarla sistemlerinden oluşan alanlar gibi çok farklı coğrafi anlamlara sahiptir.

Kır hangi dil?

Kır II, Altay, Ural ve İran dillerinin söz varlığında Türkçe alıntı sözcük olarak yer almaktadır (bkz. Rasaneri 1968, Clauson 1972).

Kır iki anlamı nedir?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne baktığımızda “kır” kelimesinin, az miktarda siyahla karışık beyazdan oluşan renk anlamına geldiğini görürüz. “Kır” kelimesi aynı zamanda bir sesteştir. Diğer anlamı ise şehirlerin dışında çoğunlukla boş ve büyük bir yer; dağ yamacı, çöl.

Kırlık alan ne demek?

Ayrıca kırsal olarak da bilinir ve şehirden uzak olduğu düşünülen kırsal bir yerdir. örneğin plato, köy, vadi vb. Daha az insanın yaşadığı ve çoğunlukla kırsal olan ve onunla ilişkilendirilen bir yer. Ayrıca bir söz vardır: Kırsala çıkın.

Kır ve kent ne demek?

Nüfusu 20.000’den fazla olan yerleşim yerleri kentsel alan, diğerleri ise kırsal alan olarak değerlendirilmektedir.

Arazi ile tarla arasındaki fark nedir?

Arazi; İmar uygulaması yapılmamış arazi parçasıdır. Arazinin sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaç sıraları veya işaretlerle belirlenir. Tarla ise; Tarım yapmaya elverişli sınırlı ve belirli bir arazi parçası olarak tanımlanır.

Kırın ne demek?

Tekirdağ (Malkara) yöresinde “kırın” ismi genellikle dans (oyun) veya sıra oyunu türleri için kullanılırken, Trakya’da şümûl ismiyle birlikte kullanılır. Genellikle “purr” için bileşik kelime olarak kullanılır. Utangaç olmak anlamına gelir. “Kırgın” ve “öfkeli” gibi tavır ifade eden fiillere bağlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir