İçeriğe geç

Limon Sarısı Nasil Yazılır

Limon sarısı nasıl yazılır TDK?

4. Renklerden birinin adıyla oluşturulmuş renk sözcüğü veya isim tamlaması biçimindeki renk adları ayrı ayrı yazılır: bal rengi, duman rengi, gümüş rengi, portakal rengi, saman rengi; ateş kırmızısı, inci mavisi, çivit mavisi, gece mavisi, limon sarısı, safra yeşili, süt grisi vb.

Altın sarısı nasıl yazılır?

Dil devrimi sırasında renk sözcüğünün kullanılmaması eğilimi nedeniyle fıstık, filizî, gümüş, altuni gibi eski biçimler belirsiz isim tamlaması olarak yeniden Türkçeleştirilmiş; gümüş grisi, altın sarısı, fıstık yeşili, filiz yeşili gibi ifadeler belirginleştirilmiştir.

Limonun doğru yazılışı nedir?

Limon (Citrus × limon), küçük bir ağaç türü olup meyveleri yıl boyunca büyümeye devam eder.

Yeşil nasıl yazılır?

Yeşil kelimesi dilimizde genellikle ayrı yazılır: ✅ yeşil alan. ✅ yeşil biber. ✅ yeşil çay.

Limon sarısı ayrı mı?

Adayların ilgisini çeken bu ifadenin doğru yazımı “limon sarısı”dır, bu cümle ayrı yazılır.

Limon tuzu nasıl yazılır?

Limon tuzu olarak da adlandırılan sitrik asit, karboksilik asitlerin renksiz, kristalin bir organik bileşiğidir. Formülü C6H8O7’dir.

Kavun içi nasıl yazılır?

Kavuniçi kelimesi cümlede sıfat veya isim olarak kullanılan kelimelerden biridir. Ayrıca kavun-pembe rengine benzeyen sarı bir tonu ifade eden bir renk adı olarak da tanımlanabilir. Bu kelime birçok kullanıcı tarafından ayrı olarak “melon inside” olarak yazılır.

Sarı kantaron nasıl yazılır?

CENTURY KELİMESİNİN ANLAMI: Sarı, mavi ve kırmızı çiçekli türlere sahip Birleşik familyadan otsu bir bitkiyi (Centaurea) belirtir. Bu kelime sıklıkla centaury olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı St. John’s Wort şeklinde olmalıdır.

Bozayı nasıl yazılır?

Örneğin TDK, “kahverengi ayı” kelimesinin doğru yazımını kabul ediyor, “kahverengi ayı” kelimesini değil; oysa “kahverengi ayı” kelimesi bir ayı türünü ifade ediyor.

Zeytin nasıl yazılır TDK?

“Yeşil zeytin” kelimesine bakarsak, “yeşil” kavramı bir sıfattır ve “zeytin” bir isimdir. İkisi bir araya geldiğinde, bir sıfat öbeği oluştururlar. Bu nedenle, bu kelime grubunun doğru yazımı “yeşil zeytin”dir.

Kolonya yazımı nasıl?

TDK’ya göre Köln kelimesinin doğru yazımı “cologne”dir.

Portakal suyu nasıl yazılır?

Portakal suyu: Portakalın sıkılmasıyla elde edilen su. Salep: 1.

Siyah zeytin nasıl yazılır?

SİYAH ZEYTİN KELİMESİNİN ANLAMI Siyah zeytin, zeytin meyvesinin tam olgunlaşmış halidir. Siyah, zeytin kelimesini tanımladığı için bir sıfat görevi görür. Bu yüzden ayrı yazılır. Bu kelime genellikle yanlış olarak siyah zeytin olarak yazılır.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Hafta sonu nasıl yazılır?

Türkçe Dil Kurumu’nun tanımladığı şekliyle “hafta sonu” kelimesinin doğru yazımı “Wochenende”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Wochenende”dir. Doğru dil kullanımı için doğru yazıma dikkat etmek önemlidir.

Kavun içi nasıl yazılır?

“Kavuniçi” kelimesi bir cümlede sıfat veya isim olarak kullanılan kelimelerden biridir. Ayrıca kavun pembesi rengine benzer sarı bir tonu ifade etmek için kullanılan bir renk adı olarak da tanımlanabilir. Bu kelime birçok kullanıcı tarafından ayrı olarak “kavun” olarak yazılır.

Sarı kantaron nasıl yazılır?

CENTURY KELİMESİNİN ANLAMI: Sarı, mavi ve kırmızı çiçekli türlere sahip Birleşik familyadan otsu bir bitkiyi (Centaurea) belirtir. Bu kelime sıklıkla centaury olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı St. John’s Wort şeklinde olmalıdır.

Kırmızı biber nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime yan yana yani “kırmızı biber” olarak yazılmalıdır. Bu bağlamda kırmızı biberin doğru yazımı şu şekildedir: Kırmızı biber (doğru kullanım)29 Ağustos 2023

Zerdeçal nasıl yazılır?

Zerdeçal, zencefil ailesine ait sarı çiçeklere ve büyük yapraklara sahip yumrulu, otsu bir bitkidir. Esas olarak zerdeçal adıyla bilinmesine rağmen, zerdeçal, safran kökü, sarı boya, zerdeçal, Hint safranı ve zerdeçal kökü gibi isimlerle de bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir