İçeriğe geç

Rapor Alan Işçinin Maaşı Kesilir Mi

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Bir memur rapor aldığında maaşı her zaman düşürülmez. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 152. maddesindeki düzenlemeye göre; bir takvim yılındaki toplam hastalık izni süresi 7 gün veya daha az ise memurun maaşından kesinti yapılmaz.

3 gün rapor alan işçinin maaşı kesilir mi?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 18. maddesine göre 3. kayıt günü ve sonrası için kayıt ücreti SGK tarafından ödenmektedir.

1 ay raporlu olunca ne kadar maaş alırım 2024?

Yatarak tedavide günlük ücretin yarısı, ayakta tedavide ise günlük ücretin üçte ikisi oranında ödenir.

1 ay içinde kaç gün rapor alabilir?

Değerlendirme tek bir tıbbi rapora göre yapılır. Raporlar en fazla 40 gün için alınabilir. Uzman raporları üst üste 10 gün için alınabilir. Hastalık devam ederse, takip olarak ikinci bir 10 günlük rapor alınabilir.

2 günlük istirahat raporu maaştan kesilir mi?

Geçici sakatlık ödeneğinin ödenmesi bildirimin üçüncü gününde başlar. Ancak ilk iki güne ait bildirim ücretinin işveren tarafından ödenmesine ilişkin yasal bir düzenleme yoktur. SGK, 1 veya 2 günlük bildirimi olan sigortalı çalışanlara ödeme yapamaz.

Bir işçi 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

40 günden fazla rapor alan çalışan. 4857 sayılı İş Kanunu’na göre, çalışanın aldığı ihbar süresi ihbar süresini aşarsa, işveren iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir. Sürekli ve uzun süreli olarak raporlu olan çalışan, işyerindeki işleyiş ve düzeni bozarsa, haklı nedenle fesih söz konusu olur.

1 günlük rapor bildirilmezse ne olur?

Sigortalının, on günlük sürenin bitiminden itibaren beş iş günü içinde iş göremezlik bildirimini elektronik ortamda yapmaması, sigortalının bu bildirimi raporun bitiminden itibaren on gün sonra talep etmesi hâlinde ise idari para cezası uygulanır.

Raporda maaş kesintisi nasıl hesaplanır?

Bu sayı, ilk iki raporlama gününde ödeme yapılmadığı için raporlama günü sayısı çıkarılarak 2 ile çarpılır. Hesaplama, tedavinin ayakta veya yatarak yapılmasına bağlıdır. Lütfen ayakta tedavilerin ⅔, yatarak tedavilerin ise yarı yarıya ücretlendirildiğini unutmayın.

Raporluyken çalışılır mı?

Hasta bir işçiyi çalıştırmak işçinin sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atabileceğinden, işverenin hasta işçiyi çalışmaya zorlaması da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na aykırıdır. Öte yandan, kayıtlı çalışanı olan bir işçiyi çalıştıran ancak bu durumu SGK’ya bildirmeyen bir işverene de idari para cezası uygulanacaktır.

1 ay raporlu işçiye ücret ödenir mi?

Çalışan izinli olduğu sürece iş ilişkisi askıya alınmış sayılır. İş sözleşmesi askıya alındığında çalışan iş yapmakla yükümlü değildir ve işveren de çalışana ücret ödemekle yükümlü değildir.

Özel hastaneden rapor almak ne kadar?

Sağlık raporu ücreti her özel hastane için farklılık gösterebilir. Özel hastane sağlık raporu ücretleri sağlık raporunun türüne göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılı itibariyle özel hastane sağlık raporu ücretleri 300 TL ile 1200 TL arasında değişecektir.

İşyeri raporu bildirmezse ne olur?

İşveren bildirimde bulunmazsa 2.502 lira ceza kesilecek. Orhan Ersun Civan, bildirimde bulunmayan işverene kesilecek ceza hakkında şu bilgileri verdi: “İşveren olarak, geç bildirimde bulunursanız aylık asgari ücretin onda biri oranında ceza kesilecek, hiç bildirimde bulunmadığınız tespit edilirse asgari ücretin yarısı oranında ceza kesilecek.” 4 Haziran 2022

40 gün rapor hakkı biterse ne olur?

İzin süresinin sonunda hastalığı sürekli sayılan memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır ve bu sürenin sonunda iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.

Pazar günü rapor maaştan kesilir mi?

Çalışma Kanunu’na göre, çalışanın haftanın çalışma günlerinde çalışmış olması koşuluyla, yedi günlük bir süre içinde en az 24 saatlik kesintisiz haftalık tatil verilmesi gerekir. Çalışmazsam, izin alırsam veya rapor verirsem, pazar günleri de günlük ücretim düşürülecektir.

Aile hekimi en fazla kaç gün rapor verebilir?

Ancak şirket doktoru çalışana en fazla 2 gün istirahat raporu verebilir. Aile hekimleri veya başka bir sağlık kuruluşunun doktorları ise en fazla 10 gün üst üste hastalık raporu verebilir.

3 günlük raporun kaç günü ödenir?

Ücretli çalışanlar 2. bildirim gününden itibaren para alırlar; ilk gün için ödeme yapılmaz. Bu nedenle 3 günlük bildirim alan bir çalışana sadece 2 gün için ödeme yapılabilir. Bildirim parasının hesaplanması şu şekildedir: Yatarak tedavi durumunda çalışanın brüt maaşının %50’si ödenir.

Aile hekimi kaç gün rapor verebilir?

Ancak şirket doktoru çalışana en fazla 2 gün istirahat raporu verebilir. Aile hekimleri veya başka bir sağlık kuruluşunun doktorları ise en fazla 10 gün üst üste hastalık raporu verebilir.

2 günlük rapor bildirilir mi?

İş kazası, meslek hastalığı ve analık hallerine ilişkin bildirimler bir gün sürse bile, hastalık bildirimleri ise üç gün veya daha fazla sürse bile bildirim zorunluluğu bulunmaktadır.

Raporda cumartesi ve pazar günü sayılır mı?

Bu bildirimlerin süresi, çalışanın hafta sonu iznine hak kazanıp kazanmadığını belirler. Cumartesi ve pazar günleri memurlar için tatil sayılır. Ancak, bu durum Çalışma Kanunu kapsamında çalışan çalışanlar için geçerli değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir